Veel mensen kiezen voor een aanbouw aan de woning. Met een aanbouw creëert u meer ruimte in uw huis. U kunt uw meubels ruimer neerzetten of een apart zitje maken:
redenen genoeg om deze stap te nemen.

De aanbouw kan op heel veel verschillende manieren worden vormgegeven. Diverse

klanten kiezen bijvoorbeeld voor een pui met veel glas en een schuifdeur. Het glas kan doorlopen tot aan de grond. Dit vergroot de visuele ruimte: u haalt als het ware uw tuin de woonkamer binnen.

Andere klanten prefereren een meer rustieke uitstraling met openslaande deuren, en bijvoorbeeld een stenen borstwering. U houdt de tuin nu meer ‘buiten’, hetgeen in de woonkamer een warmer/knusser gevoel geeft. Het is duidelijk: de wijze waarop uw aanbouw wilt laten realiseren is vooral een gevoel van smaak.

Een aanbouw kan uw woonkamer van binnen meer donker maken. Een oplossing wordt vaak gezocht in het toepassen van een lichtkoepel in het dak van de aanbouw. Ook passen wij soms speciale Velux dakramen toe; zelfs een ‘lichtstraat’ kan in bijzondere gevallen een goede oplossing zijn.

Een aanbouw is tot een lengte van 2,5 meter onder bepaalde voorwaarden vergunningsvrij te bouwen.

Wist u overigens dat een uitbouw van bijvoorbeeld 1 of 1,5 meter al een verrassende impact op de beleving van uw woonruimte kan hebben?